Houd jij je bezig met het driehoekje?

01 nov
focus op de zaken die ertoe doen met Lifeness Coaching

Gekke vraag toch? Ik heb er nog één voor je, nou ja het is eigenlijk geen vraag maar een opdracht. Probeer eens met je linkerhand een cirkel in de lucht te tekenen en tegelijkertijd met je rechterhand een vierkant. Probeer maar!

En? 

Dat lukt niet hè! 

Deze opdracht is niet alleen bedoeld om je te laten lachen, het is een verwijzing naar een serieus onderwerp waar je als ondernemer dagelijks mee te maken hebt. Het laat zien dat je niet 2 dingen tegelijk kunt doen. En als dat volgens jou wel lukt dan weet ik zeker dat die twee dingen niet zo goed gaan dan wanneer je ze de volle aandacht zou geven en apart zou doen. In deze metafoor staan de cirkel en vierkant voor meerdere dingen proberen tegelijkertijd te doen en het driehoekje voor de dingen die er echt toe doen.

Elke dag druk

Elke dag ben je druk met allerlei verschillende zaken en probeert je meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Je wordt de hele dag door bestookt met vragen en er wordt veelvuldig een beroep op je gedaan. Door je werknemers, je klanten, leveranciers etc. Vaak pak je deze zaken meteen (adhoc) op en worden vragen meteen beantwoord. Voor je brein voelt dit precies hetzelfde als, het eerder genoemde rondje en vierkantje.

We gaan nog een stap verder

Afgezien van het feit dat het niet lukt om meerdere dingen tegelijkertijd te doen en het erg belastend is voor je brein is de vraag  — Zijn het allemaal wel de zaken waar je je mee bezig zou moeten houden? —  Zijn dit eigenlijk geen randzaken? Van die dingen die je vindt dat je moet doen maar eigenlijk niet persé bijdragen aan het behalen van je doelstellingen. Ben eens eerlijk… eigenlijk zou je elke dag bezig moeten zijn met het driehoekje. In deze blog dus hetgeen waar jij je op zou moeten focussen om van jouw bedrijf een succes te maken.

Word je steeds afgeleid?

Hoe komt het dan toch dat we zoveel afgeleid zijn en geleefd worden door de waan van de dag? Waarom lukt het steeds niet jezelf te focussen op de dingen die ertoe doen? Hoe komt het dat je zo druk bent en niet vooruitkomt? Het antwoord is simpel! Omdat je je focus kwijt bent en misschien hierdoor ook wel je passie en creativiteit.

Ga ermee aan de slag

Dat is zeker niks om jezelf voor te schamen of je rot over te voelen. Elke ondernemer heeft hier wel eens last van. Toch is het dan wel fijn wanneer er iemand met een onafhankelijke frisse blik naar jou en jouw bedrijf kijkt. Je wijst op jouw cirkels en vierkantjes. Die jou je focus op de driehoek weer teruggeeft. Die samen met jou werkt aan verbetering en knelpunten signaleert zodat je daar mee aan de slag kunt.

Word weer die succesvolle ondernemer vol focus, passie en creativiteit!

De Lifeness coach helpt jou als ondernemer de waan van de dag te doorbreken, zodat je weer je passie en creativiteit terugkrijgt. Datgene dat jou heeft doen besluiten een succesvolle ondernemer te worden. 

Meer weten? Of gelijk aan de slag?

Wil je meer weten over het terugkrijgen van je focus als ondernemer? Of wil je gewoon direct aan de slag? Laten we kennis maken! Bel me (06 – 51 41 90 47) of stuur me een mail (andre@lifenesscoaching.nl). Ik informeer je graag over de mogelijkheden.