Coaching is geen cursus, webinar of workshop

01 mei
Coaching is geen webinar, cursus of workshop Lifeness Coaching maatwerk

Tegenwoordig lijkt het wel of elke vorm van coaching is gegoten in een cursus, webinar of workshop. Heel onpersoonlijk vind ik dat. Het is ook altijd lastig toe te passen op jouw persoonlijke situatie. Natuurlijk word je er altijd wel iets wijzer van en kun je er een aantal tips van gebruiken, maar constructief werken aan jouw ontwikkeling is toch net even anders.

Coaching is geen cursus, het is maatwerk

Echt goede coaching is persoonlijk en altijd maatwerk. Maatwerk past niet in vastomlijnde tijdsblokken, dagen of periodes. Een goede coach is bereikbaar wanneer je hem/haar nodig hebt. Het is toch super fijn dat je jouw coach kunt bellen, appen of mailen op het moment dat zich een probleem voordoet of een vraag opkomt?

En dat kan van alles zijn;
– Er is een stevig meningsverschil (ruzie) of verschil van inzicht ontstaan met één van de medewerkers van jouw bedrijf.
– Of een belangrijke medewerker (een steunpilaar) heeft zijn ontslag ingediend.
– Er is een geschil met een grote klant.
– Het loopt financieel niet goed.
– Je hebt een onderbuikgevoel over een bepaalde situatie.
– Je begrijpt de cijfers van zijn boekhouder niet, of deze stroken niet met jouw gevoel.
– Je hebt het zo druk dat je het niet meer ziet zitten. 
– Je weet dat er iets moet veranderen, maar wat?
– Je wilt een verandering doorvoeren maar komt er steeds niet aan toe.

Constante factor in jouw persoonlijke ontwikkeling

Een goede coach is daar wanneer je hem/haar nodig hebt. Het is jouw klankbord, die jou voorziet van een onafhankelijke, frisse kijk op je zaken. Die je helpt goed om te gaan met ad-hoc situaties/problemen. Sterker nog, een goede coach is ook daar wanneer je denkt dat je hem/haar niet nodig hebt. Coaching zorgt voor een constante motiverende en spiegelende factor in jouw persoonlijke ontwikkeling, het is de spreekwoordelijke stok achter de deur. 

Als vertrouwenspersoon kun je met al je ondernemersvragen bij een coach terecht. Samen de mouwen opstropen, structureel aan de slag met verbeteringen. Stap voor stap vooruitgang boeken met iemand die jou door en door kent, jouw situatie objectief beoordeelt en jou stuurt en begeleidt zodat je kunt ondernemen met duidelijke focus. En niet steeds wordt afgeleid door randzaken. Dat is hoe een echt goede coach te werk gaat.

Ondernemen is topsport

In de wereld van de topsport is het heel normaal om een coach te hebben. Het zal je niet als verrassing in de oren klinken maar ondernemen is ook echt een vorm van topsport. Zelfs als je de beste bent heb je vraagstukken en momenten van onzekerheid. Hoe houd je de juiste mindset? Er is namelijk een groot verschil tussen spelen om te winnen en spelen om niet te verliezen.

Laten we kennis maken…

Ben je op zoek naar een coach die jouw belangen voorop stelt? Die samen met jou aan de slag gaat zodat je de juiste mindset behoudt? Iemand met wie je kunt sparren, die naast je gaat staan en je helpt te groeien terwijl de lopende business gewoon doorgaat? Ja? Laten we kennis maken, bel me (06 – 51 41 90 47) of stuur me een mail (andre@lifenesscoaching.nl).